رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با پیرامون سامانه جدید این سازمان و زمان راهاندازی کامل آن اظهار کرد:
این سامانه از سال گذشته و بر اساس تفاهمنامه مشترک وزارتخانههای اقتصاد و دفاع و همچنین با همکاریهای معاونت عملی و فناوری ریاستجمهوری مشترک تبدیل شد.
سازوکار اجرای سامانه جدید گمرک به این شکل است که تا به حال از میان ۱۶ الی ۱۷ رویه اصلی گمرکی که اکنون در ساختار تجاری کشور وجود دارد، برخی از آنها به صورت تک به تک مرحله اجرای آزمایشی خود را پشت سر گذاشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: شهریورماه امسال، رویه واردات کالا که یکی از اصلیترین رویههای گمرکی محسوب میشود، در گمرک غرب کشور رونمایی شد.
رضوانی تصریح کرد: در حال حاضر مقرر شده که به فاصله هر ۱۴ الی ۱۵ روز یکبار اجرای آزمایشی یکی از آن رویه گمرکی انجام شود؛ لذا، امیدواریم که با در پیش گرفتن این برنامه، سامانه جدید گمرک تا روز ۲۲ بهمن سال ۱۴۰۲ در تمامی پایانههای گمرکی کشور وارد فاز استقرار کامل شود.
چند روز پیش هم یعنی روز ۲۹ مهر ماه مقارن با روز ملی صادرات، از اجرای آزمایشی رویه صادرات و ترانزیت کالای این سامانه رونمایی شد.
معاون وزیر اقتصاد همچنین درباره تفاوتهای این سامانه با سامانه قدیمی گمرک و مزیت آن هم گفت:
بر اساس قانون حقوق گمرکی، تکالیف قانونی ذکر شده برای سازمان گمرک در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و از مهمتر الزام اتصال و یکپارچهسازی همه سامانهها حوزه تجارت کشور مثل سامانه ارزی، سامانه جامع انبارها، سامانه جامع انبارها، سامانه جامع مجوزها و…، نهتنها سازمان گمرک بلکه سایر دستگاههای اجرایی دخیل در امر تجارت خارجی میتوانند با استفاده از این بستر تکالیف قانونی خود ذیل یک پنجره واحد انجام دهند.